Acreditare Erasmus+ , Anul al II-lea, Fluxul 1 de mobilități

Noutati

În perioada 5-10.02.2024, cinci cadre didactice de la Școala Gimnazială Specială Târgoviște, Laura Ralea, Iuliana Tudor, Vasilica Brebenel, Gabriela Ivan și Laurenția David au participat la cursul de formare ”Instructional Strategies to Address the Diverse Needs of All Studens” desfășurat în Florența, Italia, în cadrul proiectului de acreditare Erasmus+ cu nr. de referință 2022-1-RO01-KA121-SCH-000064506 .
Cadrele didactice s-au familiarizat cu Universal Design for Learning (UDL), un concept inovativ, bazat pe ultimile cercetări din științele educației inclusiv din neuroștiința cognitivă, care ghidează dezvoltarea unor medii și spații de învățare flexibile adaptate diferențelor individule de învățare ale elevilor.
A fost un bun prilej pentru a înțelege că învățământul special și special integrat din România este unul modern, care respectă principiile UDL.
Scopul cadrelor didactice este de a-i ghida pe elevi în călătoria lor de învățare, oferind o abordare dinamică a clasei, în care elevii primesc o experiență de învățare mai profundă, dobândită prin explorarea activă a provocărilor din lumea reală.