Prezentare Proiect eTwinning ”Christmas Cards Exchange”

Noutati

Proiectul desfășurat de Școala Specială pe platforma eTwinning se numește Christmas Cards Exchange. La proiect au participat dnele profesoare Carmen Păunescu, Diaconu Stela, Brebenel Vasilica. Țările membre care au participat la proiect sunt: Portugalia, Spania,Serbia, Grecia, România și Italia. Competențele cheie vizate în cadrul acestui proiect au fost despre cetățenie, conștientizare și exprimare culturală, competențe digitale, antreprenoriat, alfabetizare.

Proiectul se bazează pe schimbul de felicitări de Crăciun între școlile europene. Este destinat profesorilor și studenților noi din eTwinning. Cărțile poștale pot fi realizate în limba engleză sau în limba fiecărei țări participante. Domeniile curriculumului aferente acestui proiect sunt: ​​Limba țării de origine, Limba engleză, Ed. artistică și Ed. muzicală. Pentru dezvoltarea acestui proiect, am ținut cont de principiile incluziunii, cooperării și egalității în toate activitățile.

Obiectivele proiectului au fost:

  • implicarea comunității educaționale în spiritul Crăciunului de a împărtăși și a oferi felicitări altor copii din școlile europene
  • îmbunătățirea competenței lingvistice de a scrie carduri/felicitări simple
  • stimularea acțiunilor antreprenoriale prin luarea de contact cu studenți din alte țări
  • învățarea unei limbi străine sporește competența elevilor de a se exprima într-o limbă de circulație
  • stabilirea de legături cu alte școli pentru viitoare proiecte de colaborare

Proiectul a debutat în 28.11.2022 cu o întâlnire online cu profesorii participanți, s-a creat un grup de whatsapp. Elevii au realizat felicitări de Crăciun împreună cu profesorul coordonator. Din 7 decembrie am trimis felicitările de Crăciun altor școli.  8-9 decembrie: fiecare școală a votat propunerea de sigla preferată și a încarcat-o pe PADLET postând numele școlii și al profesoruluiÎn perioada 12-16 decembrie am votat LOGO-ul proiectului. Sondajul va fi online și fiecare profesor poate difuza linkul în rețelele sale de socializare. (Vom distribui linkul către sondaj pe 10 sau 11 decembrie)12 – 16 decembrie colectare și citire a cărților poștale primite 19 – 22 decembrie: expoziție a cărților poștale primite în COLȚUL/AFIȘUL eTWINNING.Întâlnirea online a elevilor din 22 decembrie: împărtășirea colindelor de Crăciun  Fiecare profesor participant a realizat prezentarea țării de unde provine, prezentarea școlii în care-și desfășoară activitatea, indicarea pe hartă a școlii, buletinul profesorului, detalii de contact ale partenerilor, acordurile părinților pentru participarea la proiect a elevilor, fiecare țară membră și-a ales un logo, a fost votat logo-ul proiectului, au avut loc întâlniri online, amenajarea Colțului /Afișului eTWINNING. Proiectul s-a finalizat cu diseminarea și evaluarea profesorilor și elevilor prin chestionare.

PENTRU MAI MULTE IMAGINI CLIK PE  !