Diseminare Proiectul eTwininng „Special Maths”

Uncategorized

În anul școlar 2022-2023, elevii clasei a VIII a B, coordonați de profesor Stancu Ana Maria și elevii clasei a VI a B, coordonați de profesor Zamfir Alina  au derulat proiectul eTwininng „Special Maths” –proiect adresat elevilor cu cerințe educative special. Proiectul a fost implementat în colaborare Turcia –România, fondator  Sefa ÇABUK ARMAĞAN  Simav Özel Eğitim Meslek Okulu, Kütahya/ Turcia și cofondator Ana Maria STANCU, Școala Gimnazială Specială Târgoviște/România și a cuprins 19 profesori, 67 de elevi din 9 state Turcia, România, Belgia, Grecia, Croația, Albania, Iordania, Portugalia și Slovenia.

Proiectul si-a propus o abordare interdisciplinară a matematicii, astfel încât elevii să poată învăța matematica prin conexiuni între aceasta și viața de zi cu zi, prin joc,  prin experiența directă în activitățile zilnice-acasă, la școală, la cumpărături, la plimbare,etc. Am desfăsurat activități care au dezvoltat următoarele teme: Numerele, Relații spatiale,Unități de măsură, Moneda, Forme geometrice.

Pe parcursul proiectului au avut loc întâlniri online între membrii proiectului, între elevii, webinarii și workshop-uri-Mathematics, attention and motivation, „Using Technology in Mathematics Education”.  Am marcat prin activități comune zilele speciale-3 Decembrie, 21 Martie , 2 aprilie, 9 Mai si am creat produse comune„Numbers Everywhere” e-book, care a fost tradus in 10 limbi și pe care l-am împărtășit cu alți profesori și elevi din alte școli.

Proiectul a permis dezvoltarea abilităților digitale și utilizarea în mod atractiv a instrumentelor web 2.0, creșterea stimei de sine, dezvoltarea  abilităților socioemoționale, de comunicare, creativității și consolidarea parteneriatului cu familia prin participarea acestora la educație. Activitățile proiectului se găsesc pe pagina acestuia pe platforma ESSEP .

Mulțumim echipei care a contribuit la finalizarea acestui proiect. Atașăm câteva link-uri cu activitățile derulate de elevii Școlii Gimnaziale Speciale Târgoviște și de parteneri.

PENTRU MAI MULTE IMAGINI CLIK PE  !