Proiectul eTwinning DEMPOWER : Democratic Empowerment At Schools

Noutati

Elevii Școlii Gimnaziale Speciale Târgoviște participă la proiectul eTwinning  DEMPOWER : Democratic Empowerment At Schools ce se desfășură în perioada noiembrie 2023- mai 2024, sub îndrumarea profesorului logoped Zamfir Alina.

Profesorii implicați în proiect fac parte din următoarele țări: Turcia, România, Portugalia Italia și Grecia.

Acest proiect își propune să reunească elevii din învățământul special și elevii din învățământul de masă pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la democrație, la impactul pe care cesta îl are asupra dezvoltării unor viitori cetățeni ai societății noastre.

Acceptarea democrației ca mod de viață pentru societățile de astăzi face necesară creșterea unor indivizi potriviți acestui mod de viață, deoarece democrația poate fi menținută și dezvoltată doar de indivizi care o înțeleg și o îmbrățișează. Sensibilă la diferențe, gândire critică, creativitate, conștientizare a drepturilor și libertăților, nivel înalt de conștiință și conștient de responsabilități, educația instituțională are un rol important în creșterea cetățenilor buni. În special, toate școlile publice ar trebui să transmită valorile democratice europene. Deoarece școlile își asumă un rol atât de important în transmiterea acestor valori persoanelor, școlile au un rol cheie în educația pentru cetățenia democratică și drepturile omului.